fredag den 26. februar 2010

Sussi's vinter-negle-pleje tips

Der er flere der har spurgt til hvorfor ens negle går amok om vinteren og hvad man kan gøre ved det. Derfor har jeg lavet denne lille vinter-negle-pleje guide.

Pleje af vintertørre og skrøbelige negle.

1. Brug masser af fugtighedsgivende produkter.
- Neglebåndsolie. Gnid olien ind i negle og neglebånd hver dag.
- Brug håndcreme med masser af fugt og sørg for også at neglene får del af fugten.
(der er mange forskellige produkter af denne slags. jeg bruger selv Mavala's neglebåndsolie og 8 hour creme)

2. Spis fornuftigt.
- Få rigeligt med vitaminer, især B vitaminer som er gode for negle, hår osv.
- Spis varieret. Skønhed kommer indefra ;)


3. Fil Fil Fil!
- Sørg for at klippe eller file dine negle hvis de nemt knækker. Hvis man holder sine negle korte om vinteren og sørger for at file dem tit, så mindsker man riscikoen for at de bliver bløde, svage og knækker.
- Hvis en negle får et hak eller begyndende revne, så klip/fil dem så der ikke kommer yderligere skade.

4. Undgå vand.
- Opvasken klarer ikke sig selv, men brug evt. gummihandsker. Negle bliver bløde og skrøbelige når de er udsat for meget vand.5. Drik vand.
- Drik mindst 1-2 liter om dagen. Vand er meget bedre for kroppen end kaffe, sodavand osv. Kroppen består næsten kun af vand og vi dehydrerer hvis ikke vi drikker nok. Det kan også ses på neglene.

6. Beskyt dine negle.
- Selvom det er hverdag kan du godt bruge neglelak. Evt en klar eller "arbejds neutral" farve. Negle bliver faktisk styrket af neglelak. Husk dog at bruge underlak og overlak for yderligere beskyttelse.7. Pak dine hænder ind.
- Kulden har også en stor indflydelse på vores negle. Pak dine hænder ind i vanter når du går ud. Den kolde vintertemperatur udtørrer også dine negle.

Der findes utallige produkter som lover at forstærke og styrke dine negle, men disse simple tips kan helt sikkert hjælpe meget langt hen ad vejen. Jeg kan ikke anbefale nogle produkter bedre end andre. Jeg kan kun sige hvilke der hjælper mig. Det er bare at prøve sig frem i produkt junglen.

- Sussi -

4 kommentarer:

Carsten Riis sagde ...

Har I nogen specielle tips til at stoppe neglebidning?

Jeg har prøvet Go' negl...smager som saftevand.

har i flere omgang prøvet STOP fra marvala...men "glemmer" at bruge det..og vupti 10 stk bidte negle i rekordtid.

mvh

Carsten (ja, jeg er mand...men derfor har man vel også lidt tips til gode negle)

Maja og Sussi sagde ...

Carsten. Uha. Til en kvindelig læser ville jeg anbefale at bruge neglelak, men ja. Go negl kan man jo lære at leve med. Det er nok nærmere diciplinen der fejler, ik? Men som du siger så "glemmer" du at bruge det og så har vi problemet. Et andet tip er at komme noget elastik plaster om fingerspidserne på de tidspunkter hvor du bider mest og så huske at bruge produkterne. Og ja selvfølgelig er du velkommen til at spørge selvom du er en mand. Der findes faktisk neglelak til mænd, som er klar og mat (altså så det ikke skinner og kan ses), men jeg ved ikke hvor langt du er villig til at gå. Daglig brug af neglelak fik mig til at stoppe neglebideriet. Du må endelig skrive tilbage hvordan det går. Så må vi Give lidt moralsk støtte.

Held og lykke

Sussi

Maja og Sussi sagde ...

forresten så bider min kæreste også negle og et venligt klap i nakken eller over fingrene hver gang jeg ser det, hjælper også lidt. Jeg ved ikke om du kan få folk omkring dig til at "hjælpe" med at huske dig på det. Som regel tænker man ikke over det i øjeblikket det sker, fordi det bare er en vane.

Sussi

Carsten Riis sagde ...

Hej Sussi

tak for input.

Jeg har skruet en plan sammen for neglebidnings-stop. Den type plan fungerer for mig i anden sammenhæng (vægttab).

Du kan læse planen på mit site: http://www.de3faktorer.dk/?p=1712

Billede-ideen i planen er faktisk inspireret af jeres billeder på de produkter som I afprøver.

Jeres plaster-ide duer ikke i min hverdag, da jeg skal skrive ret meget på computer hver eneste dag. Mængden af stavefejl vil stige ganske betragtelig og det er lidt uheldig, når man træffer afgørelser som indvirker voldsomt på borgernes privatøkonomi. Man kan naturligvis bare slette hvad man har skrevet, men jeg har det nu bedst med at skrive rigtig i første hug.

Send en kommentar