onsdag den 2. juli 2014

Gellack uden uv-lampe


Info tilføjet d. 9/7-14:
Depend i Danmark har valgt, at tage Gellak produkterne af hylderne i Danmark, pga situationen i Sverige. Der er desværre nogle forbrugere der har oplevet allergiske reaktioner pga, at produktet har fået kontakt med huden. Depend arbejder på, at få tallet på 0.05% længere ned, og afventer hvad der skal ske med produktet. 
Ejer man allerede produktet, og fortsat vil bruge det, råder vi folk til at følge brugsanvisningen, for at undgå de reaktioner der advares med i instruktionspapirerne. 
Vi har skrevet dette indlæg inden det kom frem, hvor vigtigt det er at følge anvisningerne. Der er dog inden beviser på, at det er skadeligt, at lade sin gellak hærde i sollys, dog vil vi ikke anbefale, at man gør det, men i stedet følger anvisningerne.

Da jeg prøvede de nye gellack farver fra Depend, kom jeg til at tænke på uv strålerne man er udsat for når man går rundt udenfor i ganske almindeligt solskinsvejr. Det er ikke uv stråler jeg ved aller mest om, men jeg fik den ide, at man måske kunne hærde gellakkerne i solskinnet, for det ville da være smar, nemt og billigt og så kunne man også tage gellack med på ferie uden at slæbe lampen med.
Her er hvad jeg gjorde:
1. Lagde min baselak på, en som udglatter rillerne i neglen (ridgefiller). 
2. Lod det tørre rigtig godt
3. Lagde et lag gellack fra Depend. 
4. Gik ud i solskinnet, og lagde mine hænder flag på et bord (direkte sollys) i 3 min.
5. Lagde endnu et lag for at få det helt dækkende.
6. Gentog trin 4

Efter de 3 minutter, prøvede jeg forsigtigt at røre ved en af neglene, og til min store glæde, så smittede det ikke af. Solen havde altså hærdet min gellack. 
Jeg overvejede om jeg skulle komme et forseglende lag toplak på, men besluttede mig for at lade det være, fordi et var et forsøg på at se hvad der skete og om det kunne lade sig gøre. 

Da det ikke var faldet af efter den første dag, steg min tiltro til projektet endnu mere. Jeg havde også lagt det på mine tæer, fordi jeg havde en ide om at jeg måske kunne blive nødt til at fjerne det fra fingrene (for at kunne bruge dem til en anden manicure). 

Der gik en uge, og de var stadig lige så flotte som da jeg lige havde lavet dem. Jeg var meget overrasket og imponeret. Jeg lod det sidde endnu 3 dage, men så var jeg nødt til at tage det af for at lave noget andet. Men ikke en eneste skramme havde det fået. 
Jeg har lsdet det sidde på tæerne, for at se hvor længe det kan holde. Jeg tror det kommer til at vokse ud, for de er stadig lige så fine som den dag jeg lavede dem. 

Jeg lavede dem den 17. maj, så de har holdt rigtig længe.

Er der mon andre som har lavet et lignende forsøg? Har jeg bare været heldig, eller kan man sagtens slippe afsted med at lave gellack negle (med depends neglelak) sådan? I så fald er jeg solgt! Det kan ikke være nemmere, og så er det til at have med på ferierne, hvor man gerne vil have holdbare og flotte negle. Jeg synes altid at mit almindelige neglelak forsvinder hurtigt fra både tæer og fingre, især på ferien, så for mig er det her en helt fantastisk løsning, som åbner op for et bedre forhold til gellack. 

- Maja

4 kommentarer:

Mette Straa sagde ...

Jeg lyder nok lidt kedelig og mormor agtig nu men jeg ville altså bruge produktet som anvist da man hurtigt kan komme til at rende rundt med underhærdet gellack der i sidste ende kan skabe nogle rigtig kedelige allergier :)

Charlotte Thif sagde ...

God formiddag søde,

virkeligt smart at det kan hærde i solen, så man er fri for lampen:-)
Fed farve:-)

Hilsner fra Charlotte
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/07/bubble-nails.html

Negle Lir sagde ...

Når man tænker på "alle" de skader piger render rundt med pga forkert brug, at produktet nu direkte er forbudt i Sverige osv. så er det altså ret så usmart at lave sådan et indlæg og direkte friste/opfordre til at bruge produktet forkert!! Det I gør her kan ende helt galt!!!

Negle Nymferne - Maja og Sussi sagde ...

Vi har ikke haft nogen intentioner om, at opfordre folk til at bruge det forkert. Dette indlæg er skrevet inden Depend har trukket produktet tilbage. Vi afventer stadig besked fra de danske myndigheder om hvorvidt produktet skal tilbage på hylderne eller ej. Det er meget få der har oplevet reaktioner/allergier pga produktet. (0.05%).

Sussi

Send en kommentar