fredag den 28. november 2014

Fælles Fredag: Lead Light


Lead Light er en teknik og en speciel måde, at lave nail art på. Lead Light er oversat til dansk blyindfattede ruder og hvis du skulle være i tvivl om hvad det er, så kig her. Kort sagt, er det de farvede ruder man ser i kirker og var populære i huse fra 50'erne og 60'erne.

Teknikken går ud på, at man først finder et stempel, hvor der er plads til at man kan farvelægge et mønster eller figur. Så gir man neglene en hvid base og et stempel.(se billedet herunder)


... og så finder man lidt remedier frem.

For at lave de lidt gennemsigtige farver, skal man bruge:
1. neglelak i ønskede farver
2. toplak
3. noget at blande lak i (evt en malings palette)
4. pensel

Man starter med 1 farve ad gangen (det er nemmest) og kommer 1-2 dråber farvet neglelak i paletten og 3-4 dråber toplak og blander med penslen. Test om lakken er blevet gennemsigtig nok, ellers kom flere dråber toplak i. Derefter maler man motiverne indenfor stregerne.

Gentag med flere farver og rens evt penslen mellem farverne ved at have lidt neglelakfjerner eller acetone i paletten og tør af på en vatrondel.Det er super simpelt, men det tager lidt tid. Men det er kun fordi man først skal stemple, så vente tiden er lidt lang. Det var første gang jeg skulle prøve dette og jeg synes det var super sjovt. Det kan måske være svært at finde en stempel plade med et mønster man kan bruge, men jeg kan varmt anbefale at kigge på XL pladerne og selvfølgelig også de andre hos Moyou London. Nu er det jo gaveønske tid...

Jeg har brugt:
Hvid base: OPI Alpine Snow
Sort stempellak: Moyou Danmark - sort
Stempelplade: billig plade fra Ebay.com

Farver:
Blå - H&M Blue my mind
Lilla - H&M Car paint purple
Gul - H&M Being on the A list

Toplak, Seche Vite

Jeg skal helt klart prøve dette igen. Det var super fedt. Havde håbet designet ville holde til på lørdag (har lavet det i mandags), men havde et uheld (torsdag) og der røg en flis af langemanden! Typisk!

Husk også at kigge forbi de andre tøser i Fælles Fredag og se hvad de har fundet på i dag. Og til alle vores dejlige læsere.... rigtig god weekend. Vi ses på mandag!
0 kommentarer:

Send en kommentar