fredag den 10. juli 2009

Hjemmelavet neglelak - første forsøg

For noget tid siden skrev jeg at jeg ville prøve at mikse mine egne neglelakke og lovede at jeg ville fremvise billeder. Min første lak synes jeg selv blev rigtig pæn og jeg har haft den på flere gange allerede. Jeg startede med at lave et halvt glas, så det varer ikke længe før jeg må gentage successen.

Jeg vil lige starte med at fortælle om hvordan jeg gjorde, for det er nemlig ikke særligt svært.

1. Jeg fandt en gammel neglelak som var grim, indtørret og jeg var sikker på at jeg aldrig ville få brug for igen.

2. Jeg tømte resterne af indholdet i en lille plastik pose, gemte den lille kugle og rensede flasken med acetone (husk gummi handsker - det sviner). Jeg hældte ikke neglelakken direkte i vasken men i en plastikpose, da jeg ikke tror at det er så godt med lak i afløbet. Lad flasken tørre inde du kommer ny lak i. Penslen kan du rense med acetone og så skylle med vand. Den bliver en smule tør, men det går over når den kommer ned i lakken igen.

3. Jeg troede at jeg havde brug for en tragt til at hælde lak fra flaske til flaske, men hvis man hælder forsigtigt, så kommer lakken ud i en meget tynd stråle og det er faktisk meget nemt at styre. Hvis man er i tvivl om det man vil blande kommer til at se godt ud kan man i en lille plastik skål eller plastik shotglas blande en smule med en tandstik, så man ikke spilder en masse lak på noget der bliver grimt i sidste ende.

4. Når man har hældt lakkene sammen, kan man tilsætte den metal kugle fra før, så er det nemmere at blande. Ellers skal man ryste i lang tid. Hvis der ikke er metalkugle i den gamle flaske kan man købe dem i feks Panduro. Og så er man endelig klar til at påføre sin nye lak. Det sjove bliver så at navngive den.

Der er mange forskellige måder at lake lak på. Man kan blande klar lak med flere andre med farve for at spare på de farvede lakke. Man kan blande neglelak med løs øjenskygge pulver. Kan anbefales hvis man ønsker at matche sin øjenskygge. En neglelak blog (på engelsk) som kun udforsker i at lave egne neglelakke (eller Franken som man kalder det) og som man kan lære en masse af hvis man vil lave sine egne lakke er Dr. Frankenpolish. Du kan finde adressen i vores links liste.

Nå, men nu til min neglelak. Jeg lavede min lak af 2 lakker. H & M's holografiske lak Mad About You og en sort lak fra China Glaze (men hvilken som helst sort kan bruges). Ca ½ af hver lak blandes sammen. Nemt ik? Min søde kollega Maria så den på mig en dag og navngav den, meget passende; Asfalt.

På billederne har jeg 2 lag Asfalt og underlak og overlak. Jeg har slørret det ene billede lidt så man bedre kan se den fine holografiske lak i de mange farver. Det første billede er H & M - Mad About You.

- go fornøjelse -


- Sussi -

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg forstod ikke så meget kan du fortælle mig med hvad og hvordan man laver neglelak

Anonym sagde ...

Jeg forstod heller ingenting, hvad er det man skal bruge af remedier. for at få lakken, kan du evt. forklare lidt om dette?

Maja og Sussi sagde ...

Anonym... Kan du være lidt mere specifik omkring hvad du ikke forstår? Man blander lakket for at lave en ny. Man kan bruge en flaske meden rest eller hælde over i en ny eller renset flaske.

Mvh Sussi

Anonym sagde ...

Hej. Fedt at i laver jers egne neglelakkker, men kunne i også måske lave en video om hvordan man laver dem? MVH Anonym

Anonym sagde ...

Din neglelak er mega pæn!
Og godt forklaret. Skal helt klart prøves!!

Send en kommentar