mandag den 28. november 2011

Dag 28: Nail art

I dag vil jeg gennemgå en masse nail art muligheder. Selvom neglelak i sig selv er skønt, så bruger vi tit andre ting til at dekorere neglene med. Jeg har været en tur igennem bloggen for at se hvad vi har budt på gennem årene.


Fimo stængerne på billedet kan bruges til at sætte på neglene. De er dog lavet til at komme i akryl negle. Man skærer dem tyndt og bruger neglelim eller toplak til at fastgøre dem. Man kan også købe dem i skiver i stedet for i stænger.

Stængerne kan bl.a købes hos Bundlemonster , og f.eks Starnails sælger dem i skiver. En god ide, er at søge på Google efter Fimo nail art, eller på Ebay.com der er udvalget også stort.

Disse skaller er ikke decideret til at sætte på som på billedet. De er til at komme i akryl negle, ligesom Fimo. Jeg synes dog at det ser fantastisk ud sådan her og hvis det bare er til en enkelt tur i byen eller lign. så gør det ikke noget, at de stikker lidt ud. Jeg har malet neglene med OPI - Suzi & the lifeguard og kommet et tykt lag toplak på og dyppet neglene i skallerne. Der er en masse forskellige slags ting, man kan bruge, som større glitter stykker, sekskantede glitter, glitter støv osv. Her er et par links: Perler, Folie stykker, Fjer, Skaller, Glitter Støv.

Folie, skaller mm.
Disse negle tegnede Maja for et stykke tid siden med sine nail art penne. De er måske nogle af de nail art ting, som vi bruger mest. Det er jo kun fantasien der sætter grænser for, hvad man vil tegne. I nail art penne er der 2 muligheder. Den ene er en tynd pensel, som gør det lettere at tegne tynde streger, som på neglene herover. Den anden mulighed er en tynd nål, hvor man trykker neglelakken ud igennem. Den kan man lave små prikker med, lave små figurer med eller skrive med. Nogle mærker nail art penne har dog kun en tynd pensel. Det skal man lige kigge efter når man køber. Jeg har fundet et par links til jer: her, her, her. Derudover har Inglot (som vist på billedet) også art penne, samt Depend (kun pensel), Sally Hansen (nail art tusch) m.fl. Søg evt på Google efter nail art pen eller på Ebay.com, der finder man ofte tilbud på sæt.

Klistermærker er ikke rigtigt lavet til neglene og kan derfor være svære at få til at sidde pænt.  Men små klistermærker, eller tape (som vist på billedet - Hello Kitty tape fra de små bolde med legetøj man kan købe på f.eks s-tog stationerne) kan godt sættes på neglene. Det kræver dog et godt lag toplak for at få det til at blive siddende. Det er ikke noget der kan sidde i flere dage. Jeg fandt også engang en masse små klistermærker i Søstrene Grene,som kunne bruges. Der findes dog klistermærker specielt lavet til neglene. Dem kalder vi nail art stickers og de findes i utallige former og farver. Man køber dem i ark og så kan man bare slå sig løs. Det er jo snart jul, så hvad med lidt jule tema negle? Hvis ikke man er god til selv at tegne, er disse stickers måske løsningen. Her kan du i hvert fald finde lidt klistermærker til neglene: Farsibella, Viva la NailsNailtopia, B4Beauty, Nail4You m.fl. Igen. kig på Ebay :D

I kender nok allesammen efterhånden til Konad eller stempelplader. Heldigvis findes der en masse forskellige plader, så man kan blive ved i det uendelige. Konad plader er dog ikke de billigste man kan købe, derfor har vi kigget efter nogle alternativer. Bundlemonster.com laver nogle rigtig gode og billigere plader. Desuden kan man finde en masse spændende plader på Ebay.com Man behøver heller ikke at købe speciel lak. Man kan bruge egen neglelak, hvis ikke den er tynd. Det bliver bedre hvis neglelakken er på den tykke side. Her er steder hvor man kan købe Konad: Nailmania, Nelly. Derudover er der Bundlemonster.com samt Ebay.com hvor man kan købe andre plader end Konad's.

En anderledes måde at bruge neglelak på er at lave disse splatter art negle. Man tager enten en vatpind, river det meste af vattet af og dypper det i neglelak og derefter på neglen (Maja har lavet en video her), eller man puster det på med et sugerør. (husk at dække af først :D). Man kan bruge sine egne lakker her, så der behøver man ikke at købe en masse :D

Prik, prik, prik.. Prikker er ofte noget vi bruger, netop fordi det er så simpelt og nemt, men giver en super fed effekt. Man behøver heller ikke det store udstyr for at lave det. Man bruger sin egen neglelak, et par knappenåle og det er det. Man kan dog købe decideret værktøj til at lave det med. Det hedder dotting tools og fås i forskellige størrelser. Jeg har købt mine på Ebay.com men de kan også fås: her, her, her og her.

Disse streger er lavet med alm tape. Art penne er gode at lave streger med, men tape er endnu bedre, når man gerne vil have en skarp kant. Man kan klippe stykker ud og sætte fast på neglene og male en anden farve ovenpå og opnå lige den form man vil. Desuden er det også billigere end nail art penne. Det har dog sine begrænsninger. Desuden skal man vente på at grundfarven er HELT tør før man kan komme tape på neglene uden at den sætter sig fast deri. Man risikerer at man trækker neglelakken med af igen. Så med tape skal man have god tålmodighed. (husk at hive tapen af igen mens neglelakken er våd, ellers sætter den sig fast i tapen.)

Til sidst har jeg krakelerings neglelakken. Det er en speciel neglelak der krakelerer når man påfører den. Alt efter hvor tykt et lag man kommer på og hvilken retning man påfører den, vil den se forskellig ud. Man skal dog huske at slutte af med en toplak ellers vil den falde nemt af igen. De fleste mærker har snart lavet en form for krakelerings neglelak. Mærker som Depend, Color Club, OPI, Isadora, Models Own, Barry M, China Glaze m.flJeg håber I har kunne bruge indlægget til noget eller har fået nogle ideer til hvad I skal lave næste gang på neglene. Hvis I har spørgsmål til hvor man kan købe disse ting, eller teknikker osv, så skriv endelig :D

Sussi

4 kommentarer:

Cathrine sagde ...

fingerringen på sidste billed, hvordan er den lavet? Er det neglelak?
Hvis du selv har lavet den, hvor er selve ringen så fra?

Mange tak på forhånd! :) Elsker jeres blog!

- Cathrine

Negle Nymferne - Maja og Sussi sagde ...

Cathrine.. Jeg har selv lavet den.. Hvis du kigger under etiketten neglelak smykker, så kan du se et indlæg hvor der står hvad jeg har brugt osv..

Sussi

Cathrine sagde ...

okay, mange tak :)

mathilde sagde ...

fuck i er gode til jeres shit!!!

Send en kommentar