fredag den 29. maj 2009

Guide til smukke negle. Manicure trin for trin.

For at få smukke negle er det vigtigt at pleje om dem tit. Vi gennengår en række trin for at opnå en flot manicure. Bruger du neglelak ofte er det en god ide at følge trinene for ikke at beskadige negle og neglebånd. Der skal meget lidt til for at få velplejede negle. Her er vores trin for trin instruktion:

Først og fremmest er det en god ide at starte med at gøre klar til manicuren og have alle redskaber og produkter inden for rækkevidde.

Neglelakfjerner
Rosenpinde
Vatpinde
Vatrondeller
Fil / neglesaks
Neglebåndsfjerner
Underlak
Overlak /top lak
Neglelak
Håndcreme /neglecreme

Trin 1
Start med at fjerne lak hvis dette ikke er gjort. Kom lakfjerner på vat og hold det mod neglen i 5 sekunder og fjern lakken. Er der stadig lak langs neglebåndene kan man komme lakfjerner på en vatpind og forsigtigt fjerne det. Når lakken er helt væk vask dine hænder og negle grundigt så alle rester fra lakfjerner osv er helt væk.

- har du tørre og sprækkede neglebånd bør du fjerne dem ved at påføre neglebåndsfjerner rundt i kanten og forsigtigt skubbe dem tilbage med en rosenpind.

Trin 2
Klip dine negle og fil dem derefter i den form du ønsker. Brug evt en glasfil istedet for at klippe, så har du mere kontrol over hvor meget du tager af . Glasfilen holder også forevigt, hvis den bliver sløv skal man bare skylle den under hanen. Skyl også dine fingre når du er færdig med at rette dine negle, så de er fri for neglerester inden du påbegynder at lægge lak på.


- er dine negle bløde og knækker nemt kan du påføre en neglehærder på neglen. (skal mindst gøres hver anden dag for at få et godt resultat).

Trin 3
Før lakken påføres er det en god ide at bruge en underlak. På den måde undgår du at neglene bliver misfarvede. Underlakken behøver ikke at tørre helt inden du kommer lak på, så binder lakken bedre. Du kan se herunder hvordan negle kan komme til at se ud ved flittig brug af neglelak uden underlak. Ikke et kønt syn.
Trin 4
Så er det tid til lak. Find netop den lak du vil påføre og start fra roden ud mod spidsen på midten af neglen. Herefter kan du arbejde dig ud til siderne. Sørg for ikke at ramme dine neglebånd. Lad et par milimeter være fri i kanten. Dette gør det også nemmere at få lakken af igen.

Når lakken er helt tør kan du komme endnu et lag på. Jo tyndere lag neglelak du kommer på, jo hurtigere tørrer det. Nogle lakker kræver helt op til 4 lag før du opnår farven i flasken. Med nogle lakker kan man opnå flere farve nuancer ved at påføre forskellige antal lag.

Trin 5
Når det sidste lag lak er tørt er det en god ide at påføre en overlak/toplak. Fordel den på hele neglen som du ville lægge alm lak på. Kom evt et ekstra lag på tværs af neglespidsen for ekstra holdbarhed. Med overlak får lakken også en ekstra glans. Du kan evt påføre overlakken igen ehver anden dag for at øge lakkens holdbarhed.- det er en god ide at investere i en hurtigtørrende overlak. Det halverer den tid man skal sidde og vente før man kan lave noget andet. Hvem har ikke prøvet at bruge en time på at komme neglelak på kun for at ridse den på vej ud af døren. Vi anbefaler mærket Seche og Poshé som er de foretrukne mærker på sort set alle neglelak blogge. De koster ca 50 kroner stk og kan bl.a købes på http://www.beverlybeaute.com/. Vi bruger selv Seche og uden at lyve, så tørrer den på under 5 minutter.

Det færdige resultat:

Andre tips:

- rillede og ujævne negle kan tit ses igennem neglelakken. Brug en rillefylder/ridgefiller eller en underlak med rillefylder i. Det har bl.a Seche.

- er din yndlings lak blevet gammel og indtørret, så kan du investere i en neglelakfortynder. Ikke at forveksle med neglelakfjerner/acetone. Et par dråber og lakken får helt nyt liv.

- det er vigtigt at give dine negle, neglebånd og hænder daglig pleje. En god håndcreme eller neglecreme kan få tørre hænder til at se flotte ud. Sally Hansen er et mærke hos matas som koncentrerer sig om neglepleje, men matas har i deres eget mærke en udemærket neglecreme.

Har du spørgsmål eller har du tips du vil dele til smukke negle er du velkommen til at skrive en mail til os eller lægge en kommentar herunder.

Maja & Sussi

3 kommentarer:

Maria sagde ...

Hej Tøser
Super guide :) den er der sikkert mange der kan få nytte af ;) hvor køber i lak online? jeg bestilte hjem fra USA for et stykke tid siden og jeg har det med at få mine varer igennem tolden :( det blir halvddyrt så.
Knus fra Maria

Maja og Sussi sagde ...

eyeslipsface.dk
bevelybeaute.com (britisk)
head2toebeauty.com (amerikansk)
8ty8beauty.com (/amerikansk)
Vi plejer at være en 5-6 stykker der bestiller sammen når vi bestiller fra usa og så deles vi om fragt, told osv. På den måde bliver det billigere, men ja det er dyrt når man bliver nuppet i tolden :(

Sussi

Anonym sagde ...

Hvem har en god neglelakfortynder? Eller skal man på nettet?

Send en kommentar